Oktober i April

Av vädret att dömma skulle det mycket lika väl kunnat vara oktober som april och vad passar bättre då än att brygga en oktoberfestöl.

Min tredje bryggning med Coobra bryggverket och det första som inte är ifrån ett komplett kit. Allt köpt i lösvikt ifrån MaltMagnus och receptet kommer ur boken ”ÖL – Brygg ditt eget” av Dave Law och Beshile Grimes. 

Jag skaffat BeerSmith för att matar in all data där för Bryggverk och Recept för att få koll på vatten, temperaturer och tiderna. Känner att man behöver sätta sig in mer i det programmet också.


Det blev en tjock mäskgröt så jag får nog kolla lite på mäskvatten mängden längre fram i BeerSmith. Bazookan satte igen också men det löstes med lite komprimerad luft i utloppsröret.

Har också köpt in två större jästtunnor ifrån Ölkompaniet på 30 litet. Dom hade en tillfällig deal på detta, 89 kr styck. Och det behövdes för denna bryggning på runt 20 liter. Två veckor på jäsning och sedan skall denna brygden ner på corneliusfat för att lagras tills oktober.