Ny bryggning i helgen. Sotholmen Stout by Nynäshamn Ångbryggeri med ölkit ifrån köksbryggeriet. 4 liters kit. Innäskning 15 minuter med två olika krossad malt. Kokning 60 minuter. Enligt rekommendation ifrån köksbryggeriet har jag tillsatt 200 gram socker för att få upp OG. Har på tidigare kit fåt ut lite dålig OG. Och sockertillsättningen skall kompensera detta. Får se hur FGn blir efter två veckors jäsning.
Månad: februari 2017
CraftBeerPi
Ett steg närmare en automatiserad bryggprocess.
Två solidstate relä. Fyra vanliga relä. En summer. Två tempgivare men har möjlighet till att ansluta tre till. Lämplig låda att bygga in det i.
Länkar till projekt:
Humle Juice och SvenskLager
Här är den senaste flaskningen.
HumleJuice ifrån Köksbryggeriets månadsrelease från Januari 2017.
SvenskLager är gjord på ölkit ifrån MaltMagnus.